E-Line
Datum objave: 02.11.2021

RAŠTIKIJADA 2021.

/NOĆ 

 Tradicionalna manifestacija kuhanja raštike 

već od

U nedjelju 31. listopada 2021. godine na Agroturizmu Marića Gaj u Ružićima održana je tradicionalna deveta manifestacija Raštikijada 2021. – natjecanje u kuhanju raštike i predstavljanje kulinarskih noviteta od raštike.

Već tradicionalna manifestacija koja svoje mjesto održavanja zazuzme krajem listopada okupila je velik broj posjetitelja ljubitelja raštike, jela od raštike te ostalih hercegovačkih specijalitetea i druženja uz domaća vina i rakiju.

Natjecanje je održano u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim), a druga kategorija su inovativna jela. Od raštike se mogu raditi predjela, glavna jela, napitci i deserti. U drugoj kategoriji su također uključena i internacionalna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi priprema na poseban način.

Ove godne pobjedničku raštiku skuhala je ekipa „Grudske učiteljice“, a naše knedle od raštike nikoga nisu ostavile ravnodušnim. Pripremljene na pažljiv način, knedle su predstavile novitet od raštike. U isto vrijeme jelo koje odgovara modernom dobu i dobu koje podsjeća na dragocjenost i tradiciju raštike na području Hercegovine.

Raštikijada je zasigurno jedan događaj vrijedan posjete u kojemu ćete se sigurno zabaviti, upoznati nove ljude i načine kuhanja te probati stari hercegovački specijalitet.


Tagovi


Podijeli: