E-Line
Datum objave: 14.11.2019

HERCEGOVINA

/NOĆ 

 Što posjetiti? 

već od

Hercegovina je geografska regija smještena na jugu Bosne i Hercegovine.
Krasi je spoj različitih kultura i religija, prirodne ljepote, povijesne i kulturne vrijednosti te pogodna klima koja je zaslužna za razvoj i ljetnog i zimskog turizma.

U posljednje vrijeme seoski turizam je sve izraženiji, a Hercegovina je idealno područje koje ponosno nudi svoje izvorne proizvode od mesa i mlijeka, specijaliteta domaće kuhinje te vrhunskih vina.

Za ljubitelje adrenalinskih sportova rezervirani su razni sadržaji, a ljubiteljima zimskog turizma vrijedi posjetiti ''botanički vrt Europe'', odnosno područje Blidinja i Kupresa koje je prepoznatljivo po bogatstvu i raznolikosti flore i faune te stoga ponosno nosi svoj epitet.

U Hercegovini se nalazi obilje religijskih i kulturnih spomenika različitih konfesija i iznimno visokog stupnja vrijednosti. Tu se posebno ističu Roznamedžijina i Karadžozbegova džamija u Mostaru, Franjevački samostan na Šćitu, Samostan na Humcu, Manastir u Trebinju, tekija u Blagaju, kula u Počitelju, Samostan u Širokom Brijegu, kao i mnoge druge znamenitosti.

Hercegovina ima odličnu cestovnu povezanost s najznačajnijim unutardržavnim poveznicama, kao i odličnu povezanost s hrvatskim gradovima Split i Dubrovnik.

Čitluk, grad u kojemu se nalazi Hotel Brotnjo, izvrsno je povezan cestovnim prometom s okruženjem, posebno od kada je autocesta došla nadomak Međugorja. Zračna luka Mostar udaljena je 22 km, a željeznička postaja u Čapljini udaljena je 20 km.


Najatraktivnije destinacije Hercegovine koje svakako vrijedi posjetiti su:
Mostar (UNESCO-m zaštićen Stari Most te stara gradska jezgra), Međugorje, Blagaj, Počitelj, Slapovi Kravice, Mogorjelo, špilja Vjetrenica, rijeka Trebižat, Kupres, Neum na moru, te grad i okolina Trebinja na istoku. Rafting Neretvom, Boračko jezero, Jablaničko jezero, obilazak Hutova blata, rijeke Trebižat, posjeta kulturno-povijesnim spomenicima u Mostaru, Blagaju, Trebinju, Širokom Brijegu, Čapljini, Rami, i drugim znamenitostima širom regije, samo su dio prirodnih resursa koji pružaju mogućnost kvalitetnog razvoja ljetnog turizma.





 

Tagovi


Podijeli: